HTML

NagyHunorAttila

Nagy Hunor Attila - Zenéről, koncertekről, dalokról, zenekarokról, Beatricéről

Friss topikok

  • trolisrokker: nekem is megvan ez a könyv, igazad van. jó volt a mai zp-s koncert. legközelebb várpalota :)) (2011.06.07. 23:28) LÁZADÁS!!!
  • csacska macska: Király volt a tabán az biztos :) jó berlini sör mellől: ;) www.youtube.com/watch?v=0dJoXLWQavk (2011.05.07. 18:20) A hétnek még nincs vége II.

LÁZADÁS!!!

2011.05.25. 00:00 nagyhunorattila

 A napokban kerestem olyan könyveket, amiket fel tudok használni a szakdolgozatomhoz, amelynek témája a magyar rock zene lesz a Kádár korszakban. (Miért? Nem ehhez van legtöbb segítségem??????)

A kezembe akadt egy Garázs címet viselő kiadvány. A Garázs a Magyar Rádió műsora volt a 80-as évek végén, 90-es évek elején. A könyvben pedig a beérkező leveleket adták ki nyomtatott formában. húúú. A levelek nagy része arról szól, hogy az írók, akik többségben kiskorúak voltak, elköltöztek otthonról mert a szülők nem engedték, hogy Pokolgépet hallgassanak, vagy elvették a zsebpénzüket, mert zenélni szerettek volna, meg hasonlók. Undorító dolgokat tud művelni pár szülő. A érdekes, hogy a könyv végére beszúrtak pár "anti-hallgatói" levelet, amiben leírják az a Garázst "nem hallgatók", hogy mennyire undorító ez az egész műsor. úúúristen. 

Ami abba a nemzedékbe bele ivódott, az még nem törlődött ki, és nem is fog. Mindig is utáltam azt, amikor valaki valamit teljesen eltilt a másiktól, legyen szó akár szülő - gyerek kapcsolatról, akár szerelemről, vagy bármiről. Az "elnyomó hatalom" persze mindig csodálkozik, hogy mé' nem megy a szekér úgy, mint másoknál, és csak néz nagy szemekkel, ha tönkremegy minden. Valami nagy szocializációs probléma az, hogy az ember, először másban keresi a hibát. Jobb esetben egyszer rájön, hogy lehet ő maga is egy fasz!

Senki ne értse rosszul ezt a gondolatot, ez egy vélemény, és nem az én környezetem bírálata!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyhunorattila.blog.hu/api/trackback/id/tr422930312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trolisrokker 2011.06.07. 23:28:18

nekem is megvan ez a könyv, igazad van. jó volt a mai zp-s koncert. legközelebb várpalota :))
süti beállítások módosítása