HTML

NagyHunorAttila

Nagy Hunor Attila - Zenéről, koncertekről, dalokról, zenekarokról, Beatricéről

Friss topikok

  • trolisrokker: nekem is megvan ez a könyv, igazad van. jó volt a mai zp-s koncert. legközelebb várpalota :)) (2011.06.07. 23:28) LÁZADÁS!!!
  • csacska macska: Király volt a tabán az biztos :) jó berlini sör mellől: ;) www.youtube.com/watch?v=0dJoXLWQavk (2011.05.07. 18:20) A hétnek még nincs vége II.

Dobos fesztiválok... röhej....

2011.04.07. 08:32 nagyhunorattila

 Minden évben megrendezik a Dobos Farsangot és a Győri Ütős Fesztivált, ahol hazai hangszerboltok, hazai dobosok mutatják meg magukat a nagyközönség előtt. Emellett még van egy, vagy talán kettő hasonló rendezvény azoknak, akik szeretik a dobokat. Viszont van valami baj, a hazai ritmus élettel. Van nekünk Dobos Magazinunk is, hozzáteszem, a hangszerbolti eladók több mint fele nem hallott még róla. Tipikus magyarság jellemzi mind az újságot, mind a fesztivált: a már jól bevett "sztárokat" tesszük előtérbe, és nincs háttér! Körül-belül hat darab "sztárdobos" dobos van, és mindig ők vannak a címlapon, ők a sztárvendégek, ők A dobosok. Zenekar nélküli magányos fellépők, akik csak dobszólóznak egész évben. Én ezt amúgy sem szeretem, mert így az ember szinte azt üt amit akar ha nincs zene. Én nem nagyon értem ezt. Kétségtelen, hogy nagyon jó dobosok, és nagyon jó tanárok, és sokan lettek nagyok a kezeik alatt. De ebben az országban nagyon sok kib...szott jó dobos van. Ahány dobos annyi technika, felszerelés, és kultúra. Nem értem miért nem színesítik a hazai dob életet, ha már megteremtették?? 

Minden nagyobb külföldi cég csinál évente bemutatókat. Nem véletlenül van az, hogy minden évben más dobosokat hívnak meg. Az lenne a célja a dobos találkozóknak, hogy az emberek megismerjék egymást, elbeszélgessenek tapasztalataikról, és elmondják vagy megmutassák véleményüket a nagyobb zenekarok dobosai. Elvégre, nagyon sok olyan zenekar van, ahol van dobszóló minden koncerten. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyhunorattila.blog.hu/api/trackback/id/tr962806412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása